Palle Mellbloms sista brev?

1980 bodde jag med familjen i England. Då var min morfar Palle 91 år. Han skrev då detta brev till mig, förmodligen hans sista brev.
 
Hej Lasse
Brita Har skrivit adressen så jag får försöka skriva lite inuti.
Jag sitter här hemma å läser, för närvarande läser jag Ellen Hallgren. Hon skriver om Österlen så det förstår man gott. På firman Har dom bra att göra. Många Har ingenting alls. Tiderna e svåra. Sven ordna det fint. Han kan de mästa nu. Ute blåser det friska vindar i da så de som inte plockar ner sin frukt får plocka upp den istället. Brita lukar i trädgården ser ja.
Det är så trevligt när Helena Kommer hit. Hon Har så mycket att ordna. Vi har fått ny Eldningspanna, den andra Har stått Här sen huset byggdes. Ja det är 49 år sedan vi flytta hit så tiden går man blir bara äldre för var dag. Jag kan inte klaga. Olga Har lite ont i armarna men det hör väl till. Hon kan i alla fall laga mat och mat man tycker om. Olle brukar Komma hit varje dag med Kvällsposten så får man ju senaste nytt. Alltid Händer där något. Nu kom Olga ner från middagsluren, så nu blir det Kaffe.
Många Hälsningar må så gott
Palle

Tillbaka